2022 yılı tedarik tarifesi miktarı belirlendi!
  1. Anasayfa
  2. Haber

2022 yılı tedarik tarifesi miktarı belirlendi!

2022 yılı tedarik tarifesi miktarı hakkında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu açıklamada bulundu. Yapılan açıklama ile birlikte yeni tedarik tarifeleri belli oldu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2022 yılına ait tedarik tarifesi miktarları hakkında karar aldı. Alınan karara göre tedarik tarifesi miktarı meskenler için 50 milyon kWh/yıl, tarımsal sulama için 7 milyon kWh/yıl, diğer gruplarda ise 3 milyon kWh/yıl olarak duyuruldu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Yeni Tarifeyi Açıkladı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, geçtiğimiz günlerde toplandı. Toplantının ardından önemli kararlar alan kurum bu kararları açıkladı.

EPDK, serbest tüketici özelliğine sahip olduğu halde elektrik ihtiyacını yapılan ikili sözleşmeler ile alamayan tüketicilere 1 Ocak 2022 tarihinden başlamak sureti ile uygulanacak son kaynak tedarikinde uygulanacak tüketim müktarını açıkladı.

2022 yili tedarik tarifesi miktari belirlendi2

2022 Yılı Tedarik Tarifesi Miktarı

EPDK’dan yapılan açıklamaya göre 2022 yılında da meskenler için tüketici grubunda olan kaynak tedarikinde uygulanan kaynak miktarı değişmedi. Miktar geçen sene ile aynı kalarak 50 milyon kWh/yıl oldu.

Kurumdan açıklaman oranlar arasında tarımsal sulama alanında da değişiklik olmadı. Tedarik tarifesi miktarı 7 milyon kWh/yıl olarak duyuruldu. Yapılan açıklamada son kaynak tedariki üretim miktarı ise 7 milyon kWh/yıl’dan, 3 milyon kWh/yıl’a düşürüldü.

Yapılan uygulamadaki tarife kaynakları tüketicileri yüksek tüketimli tüketiciler ve düşük tüketimli tüketiciler olarak bölüyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, yüksek tüketimli tüketiciler ve düşük tüketimli tüketiciler olarak ayırım yaparken tüketim miktarını, piyasa ihtiyaçlarını, sosyal ve ekonomik durumları göz önünde bulunduruyor. Her yıl karar bu kıstaslara göre alınıyor.

Son Kaynak Tedarik Tarifesinin Belirlenmesi

EPDK, yüksek tüketimli tüketiciler için son kaynak tedarik tarifesinin belirlenmesinde kullanılan formüldeki KBK katsayısını da değiştirmedi ve 1,0938 olarak ilan etti. KBK, enerji tedarik maliyeti dışındaki diğer tüm maliyetler ile makul kâr dikkate alınarak belirlenen katsayıyı ifade ediyor.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANAN KARAR

Öte yandan bu yıl sanayi piyasası için elektrik ihtiyacının karşılanması için kullanılan doğalgaza yüzde 48’lik zam geldi. Bu zam iş dünyasında eleştirilirken yine enerji ve ürün ihtiyacını karşılamak için kullanılan ham maddelerde de zamların yaşanacağı uyarısında bulunuldu

Bu Yazıya Yorumunuz Ne?
  • 0
    harika_
    Harika!
  • 0
    g_zel_erik
    Güzel İçerik
  • 0
    d_nd_r_c_
    Düşündürücü

] }

Yorum Yap