İlk kez bir uzay aracı güneşin atmosferine girdi. Bu haber tüm dünyada geniş yankı uyandırdı. Yaşanan sürecin ayrıntıları hakkında ise Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), açıklamada bulundu.
İnsanlığın son yıllardaki uzak hakkındaki çalışmaları önemli bir dönemece ulaştı. Birçok çok kez güneşin atmosferine uzay aracı göndermek isteyene NASA her defasında başarısız olmuştu. Son açıklanan haberle birlikte tüm dünyadaki uzay seferler gözlerini çalışmaya çevirdi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan NASA, yollanan uzay aracının güneşin dış atmosferine girdiğini duyurdu.
Yazıdaki Başlıklar
Uzay Aracı Parker Görevi Başarıyla Yerine Getirdi
Güneşin dış atmosferine girmesi için gönderilen uzay aracı Parker, görevi başararak güneş atmosferinin korona ismi verilen dış atmosferine kısa bir süre girerek çıktı.
NASA olayın nisan ayında gerçekleştirdiğini belirtti. Ancak veri analizinin incelenmesi ve doğrulanması yeni sonuçlandı.
Güneş Hakkında Yeni Bilgiler
Güneşin dış tabakasında yüksek miktarda radyasyon var. Öte yandan aşırı bir sıcak ile de boğuşan uzay aracı Parker, toparlayabildiği bilgileri dünyaya gönderdi. Gönderilen bu bilgiler güneş hakkında bilim insanlarına yeni bilgiler verecek.
NASA, “Dev Bir Adım Oldu”
Yapılan çalışma hakkında NASA’dan açıklama geldi. NASA yetkililerinden Nicola Fox yaptığı açıklamada, “Nasıl ki Ay’a gitmek, Ay’ın nasıl oluştuğunu anlamamıza yardımcı olduysa, Güneş’e dokunmak da en yakınımızdaki bu yıldızı ve onun Güneş Sistemi üzerindeki etkilerini ortaya çıkarmak için dev bir adım oldu” ifadelerini kullandı. Uzay aracı güneşin atmosferine
Gerçekleştirilen çalışma NASA’nın şuana kadarki en büyük projelerinden biriydi. Bu projeye “Güneşe dokunmak” ismi verilmişti. Üç yıl önce fırlatılan uydu sürekli olarak Güneş’in yakınlarından geçiyor ve her seferinde biraz daha yaklaşmaya çalışıyor.
Uzay Aracının Saatteki Hızı 500 Bin Kilometre
Parker’ın hızı saatte 500 bin kilometreyi buluyor. Amaç Güneş’in atmosferine hızla girip çıkmak ve bu arada kalın bir ısı kalkanıyla korunan cihazlarla ortama dair ölçümler yapmak. Uzay aracı güneşin atmosferine
Uydu bu yıl 28 Nisan’da Alfven noktası denilen kritik eşikten yani korona tabakasının dış sınırından içeri girebildi. Bu noktanın dışında Güneş’e ait parçacıklar yerçekimi etkisinden kurtularak uzaya dağılıyor.