2020 Yılının En İyi Bilgisayar Oyunları
5/5 - (1 Oy)

2022 yılının sonuna doğru yaklaşırken, bu yıl içerisinde piyasa sürülen en popüler bilgisayar, PS5 veya XBox oyunlarını sizler için derledik. Bu derleme oyunseverlerin metacritic.com üzerinde verdikleri oylara göre yapılmıştır. İşte 2022 yılının en sevilen bilgisayar oyunları:

yapay zeka ile robotlar bir çok işi yapabilirler
yapay zeka ile oyunlar çok daha heycanlı

1. Steelrising

Steelrising, üçüncü şahıs bakış açısıyla oynanan bir aksiyon rol yapma video oyunudur. Oyuncu oyunda ilerledikçe ve düşmanları yendikçe, oyuncunun silahlarını ve becerilerini yükseltmek için kullanılabilen Anima Essence’ı toplayacak, ancak karakterin yükseltilmesi yalnızca dünyanın her yerinde bulunan “Vestal” kontrol noktalarında yapılabilir. Vestal kontrol noktaları, oyuncu karakterinin sağlıklarını yenilemek için dinlenmesine de izin verir. Dayanıklılık kısa bir soğuma süresinin ardından anında yeniden dolduğundan, oyuncular oyunda agresif bir şekilde oynamaya teşvik edilir. Oyun, oyuncuların oyunun zorluğunu azaltmak için çeşitli oyun faktörlerini manuel olarak ayarlamasına olanak tanıyan bir “Yardım modu”na da sahiptir.

2. Sonic Frontiers

Dünyalar, Hedgehog’un en yeni macerasında Sonic‘de çarpışıyor. Yeni zirvelere hızlanın ve yüksek hızlarla  özgürlüğünün heyecanını yaşayın. Starfall Adaları’nda hızla koşarken güçlü düşmanlarla savaşınç Oyun, yoğun ormanlar, taşan şelaleler, cızırtılı çöller ve daha fazlası ile dolu manzaralar ile harika bir atmosfer sunuyor.

3. Persona 5 Royal

Ödüllü Persona evreninde geçen Persona 5 Royal‘de yepyeni bir RPG deneyimine hazırlanın! Joker maskesini takın ve Phantom Thieves of Hearts’a katılın. Modern toplumun zincirlerinden kurtulun ve yozlaşmışların zihinlerine sızmak ve yollarını değiştirmelerini sağlamak için büyük soygunlar düzenleyin! Persona 5 Royal, yeni karakterler, sırdaşlar, hikaye derinliği, keşfedilecek yeni yerler ve yeni alanlara gizlice erişim için yeni bir kanca tamircisi ile doludur. Persona 5 Royal, benzersiz bir görsel deneyim sunar ve ödüllü besteci Shoji Meguro, yepyeni bir film müziği ile muhteşem bir atmosfer sağlar. Tokyo’yu keşfedin, yeni Persona’ların kilidini açın, kendi kişisel  Den’inizi özelleştirin, daha önce hiç görülmemiş bir hikaye örgüsünü, ara sahneleri, alternatif sonları ve daha fazlasını keşfedin! Aramızdaki en deneyimli Hayalet Hırsızlar için bile, Persona 5 Royal geleneklere meydan okumak, içinizdeki gücü keşfetmek ve adalet için savaşmak için yepyeni bir deneyimdir.

4. Goat Simulator 3

Bu doğru – bunu tekrar yapıyoruz. Baa büyüdü ve Pilgor’a başka keçiler de katıldı. Yerel veya çevrimiçi işbirliğine en fazla üç arkadaşınızı davet edebilir, takım olarak heyecan yaratabilir veya mini oyunlarda yarışabilirsiniz.  Goat Simulator‘dan bu yana en etkileyici hayvan oyunu! Size nasıl oynayacağınızı söylemeyecekler, sadece hayallerinizdeki keçileri olmanız için gereken araçları sağlayan muhteşem bir oyun.

5. Football Manager 2023

Efsane geri döndü. FM 2023 ile heyecan devam ediyor. Daha iyi grafikler ve oyun motoru ile kendizini gerçek bir teknik direktör gibi hissedebilirsiniz. Ronaldo ve Messi aynı anda sizin takımınızda oynayabilirer, tabi transfer edebilirseniz.

Football Manager 2023’te mesele sadece taktik seçmek veya bir takım oluşturmak değil. Kendi tarzınızı oluştururken zorlukların üstesinden gelmek ve yeni bir çığır açmakla ilgili. Kulübünüzün sorumluluğunu üstlenirken rakipsiz derinliğe ve ayrıntılara dalabilirsiniz. Kendi manşetlerinizi yazarak, hayranların sevgisini ve saygısını kazanarak ve rekabeti domine ederek seçkinler arasına katılacaksınız.

bilgisayar oyunları
bilgisayar oyunları

6. Mount & Blade II: Bannerlord

Ankara merkezli oyun geliştirme stüdyosu TaleWorlds Entertainment tarafından tasarlanan ve geliştirilen, ülkemizin gururu, Mount & Blade II: Bannerlord oyunu 2022 yılında tüm dünyada sevilen bir oyun haline geldi. Tebrikler ve başarılar.

Kornalar çalar, kuzgunlar toplanır. Bir imparatorluk iç savaşla parçalanmıştır. Sınırlarının ötesinde yeni krallıklar yükseliyor. Kılıcınızı kuşanın, zırhınızı kuşanın, takipçilerinizi çağırın ve Kalradya savaş meydanlarında zafer kazanmak için ilerleyin. Hegemonyanızı kurun ve eskinin küllerinden yeni bir dünya yaratın. Mount & Blade II: Bannerlord, beğenilen ortaçağ savaş simülatörü ve rol yapma oyunu Mount & Blade: Warband’in merakla beklenen devam oyunudur. 200 yıl önce geçen oyun, hem ayrıntılı dövüş sistemini hem de Kalradya dünyasını genişletiyor. Kuşatma makineleriyle dağ hasırlarını bombalayın, şehirlerin arka sokaklarında gizli suç imparatorlukları kurun veya güç arayışınızda kaotik savaşların yoğunluğuna hücum edin.

7. Vampire Survivors

İlginç ve şaşırtıcı bir o kadar da eğlenceli bir oyun Vampire Survivors.

Binlerce gece yaratığı ile savaşın ve şafağa kadar hayatta kalmaya çalışın! Farklı başlangıç silahlarına ve bonuslara sahip birden fazla karakterden birini seçip ve hemen oynamaya başlayabilirsiniz. Sürekli canavar dalgalarına karşı mümkün olduğunca uzun süre hayatta kalmak en temel amacınızdır bu oyunda. Canavarları yenerek ve sahneyi keşfedin, ve seviye atlamak için gereken deneyim taşlarını toplayın.

 

 

 

Bu Yazıya Yorumunuz Ne?
  • 1
    harika_
    Harika!
  • 0
    g_zel_erik
    Güzel İçerik
  • 0
    d_nd_r_c_
    Düşündürücü

] }

Yorum Yap