Elektrikli Araçlar İçin Şarj Altyapısı
  1. Anasayfa
  2. Otomobil

Elektrikli Araçlar İçin Şarj Altyapısı

Bugün, elektrikli araçlar için şarj altyapısı, hakkında bilgilere değineceğiz. Bilindiği üzere artık günümüzde elektrikli veya hibrit otomobiller revaçtadır. Bu konudan daha önceki yazımızda da söz etmiştik. Dizel otomobillerin daha çok geri kaldığını ve artık elektrikli araçların günümüzde değer kazandığını ifade etmiştik. Bu durumda yeni bir yol haritası belirlendi. TSE, bu konuda olabilecek tüm detayları bir kitapçık dahilinde paylaşmıştır. Buna istinaden ise; Bakan Varank, elektrikli araçlar için şarj altyapısı konusunda yol haritası oluşturduklarını belirttiler.

Elektrikli Araçlar İçin Şarj Altayapısı Haritası Ortaya Kondu

Bakan Varank konu ile alakalı oldukça detaylı olabilecek bir kitapçık hazırlattığına değinmiştir. Dolayısıyla bu kitapçık içerisinde tüm önemli kısımlar ve ayrıntıları ile gözler önüne serilmiştir. Bakan Varank, konu ile alakalı olarak sadece kendisinin değil; aynı zamanda tüm paydaşlar dahilinde bu konuya açıklık getirdiklerini belirtmiştir. Devamında da oldukça kapsamlı bir açıklamayı belirtmiştir. Elektrikli araç sayılarının, küresel ölçüde oldukça fazlalaştığını belirtmiştir. Bu doğrultuda, özellikle de 2030 senesine kadar, yollarda neredeyse 2 milyon elektrikli aracın olacağını belirtmiştir.

elektrikli-otomobil-şarj-noktası
elektrikli otomobil şarj noktası

Açıklamalarına bu şekilde devam ederken, yollarda olan çoğu elektrikli aracın TOGG markasına ait olacağına de değinmiştir. Bu doğrultuda, neredeyse 200.000’e yakın şarj noktasının bulunmasını gerektiğini belirtmiştir. Bu durumda ilerleyen zamanlarda, oluşan yol haritasına göre hareket edeceklerini ifade etmiştir. Sanayi ve Teknoloji Bakanı da bu konu ile alakalı detaylara değinmiştir. Biz de bu konuda bakanlıklarımızın yanında olacağız şeklinde açıklama yapmıştır.

TSE İlk Adımları Atacak

Elektrikli otomobil konusunda TOGG ilk adımları net bir şekilde başlatmıştı. Bu doğrultuda TSE, yol haritasını en net biçimde ortaya koydu. Hem yatırım planları hem mevzuat düzenlemeleri hem de bu doğrultuda olan tüm detaylar belirlenmiştir. Tüm paydaşlar aynı şekilde kararların arkasında ve bu işlemler için kolları sıvamıştır. İlerleyen senelerde de elektrikli şarj aleti noktaları, bu doğrultuda çoğalacak gibi duruyor. En azından yol haritası bunu gösteriyor.

Bu Yazıya Yorumunuz Ne?
  • 0
    harika_
    Harika!
  • 0
    g_zel_erik
    Güzel İçerik
  • 0
    d_nd_r_c_
    Düşündürücü

] }

Yorum Yap