Sürekli Erteleme Hastalığı (Üşengeçlik Hastalığı)
  1. Anasayfa
  2. Kariyer

Sürekli Erteleme Hastalığı (Üşengeçlik Hastalığı)

Sürekli erteleme hastalığı genel olarak Türk insanlarının bir çoğunda görülebilen bir problemdir. Yapılması gereken işler vakti ve zamanında yapılmayarak ertelenir de ertelenir. Üşengeçlik hastalığı olduğu için bu ertelemelerin sonucunda yapılması gereken iş yapılmadan kalır.

üşengeçlik hastalığı
üşengeçlik hastalığı

Neden Sürekli Erteleme Hastalığı?

Önemli görevleri ertelemenin bir çok nedeni vardır. Yapılası bir kaç dakika bazen onun kadar bile sürmeyecek işlerin dertlenmesinin temelinde dikkat vardır. Küçük işlerin sürekli ertelenmesi o işe kişinin dikkatini vermemesidir ve bu da doğal olarak küçücük bir işi büyük bir baş belası duruma çevirebilir. Örneğin kredi taksitinin zamanında ödenmemesi. Kişi durumu olduğu halde bunu ertelemesi o konuya dikkat etmediğinden kaynaklanmaktadır. Bu durum taksit tarihinin geçmesi ve firmanın kredi tutarının tamamını istemesiyle tamamen içinden çıkılmaz bir durum alır. Küçük işlerin sürekli ertelenmesiyle erteleme hastalığı olan kişinin aklı o işlerde kalacak ve yapmak istediği işlere odaklanamayacaktır.

Sürekli Ertelemekten Vazgeçin

Küçük işleri erteleyerek onları sadece biriktirirsiniz. Bu da hayatınızı karmaşık ve düzensiz bir duruma sokar. Daralan bakış açınız hayatınızı olduğu gibi göstermez ve sürekli kendinizi stres altında bulursunuz. Bu durumdan kurtulmanın en iyi yolu küçük işleri liste haline getirmektir. Aklınızda bulunan küçük işleri listeleyin, daha sonra onları yapılabilme sürelerine göre ayırın ve düzenli bir şekilde gerçekleştirme programı uygulayın. Böylelikle bir kahve içmeye giderken yolda elektrik faturası ödeyebilir, yemek yemeye giderken kredi taksitinizi kolaylıkla ödeyebilirsiniz.

Küçük işlerin stabil bir şekilde gerçekleştirilmesiyle zihninizde ki daralmalar kalkacak ve kendinizin meşgul ve sıkıntılı bir yaşadığınızdan öte daha rahat yaşadığınızı fark edeceksiniz. Küçük işleri zamanında yapmanızla beraber size verilen görevler de söze bağlı kalmanız olacaktır. Daha verimli bir hayat yaşamak için işlerin birikmesine izin vermeyin. Böyle durumlarda zihniniz hedeflerinizin yapılmaya uzak olduğunu size dikte edecektir. Kendinize zaman ayırın ve gerçekten ne istediğinizi nasıl yapmanız gerektiğine karar verin. Hedefe ulaşmak için mutlaka birden fazla yolunuz olacaktır. Gerçekleştirilmesi 10 dakikadan bile az olan küçük işler ayağınıza takılırsa onları kenara itmek yerine ortadan kaldırın.

Bu Yazıya Yorumunuz Ne?
  • 0
    harika_
    Harika!
  • 0
    g_zel_erik
    Güzel İçerik
  • 0
    d_nd_r_c_
    Düşündürücü

] }

Yorum Yap