Güneş bitmek bilmeyen bir enerji kaynağı. Bu durum ise güneşi dünya için önemli bir konuma getiriyor. Günümüzde güneşi en iyi kullanmanın yolu ise güneş paneli kullanmak.
Güneş panelleri ülkemizin yüzde 63’nde kullanılıyor. Daha çok güneş alan illerde kullanılan paneller sağlıklı enerji üretilmesini sağlıyor.
Yazıdaki Başlıklar
Güneş Paneli İle Ne Kadar Enerji Üretebilirsiniz?
Güneş paneli ne kadar büyük ise o kadar fazla enerji üretimi sağlanır. Yani panel ne kadar büyükse üretilen enerji de o kadar fazla olur. Güneşin tepede olduğu zamanlarda, güneşin parlaklığı panele doğrudan geliyorsa kaç kw’lık bir sistem kurulmuşsa o kadar elektrik üretimi fazla olur.
Ev tipi bir güneş enerjisi paneli ile ortalama 300 W’a kadar enerji üretimi sağlanır. Güç ne kadar büyürse boyut da o kadar büyüyecektir. 300 w’lık bir güneş paneli, 1 saat boyunca güneşi alırsa 0,3 kw elektrik üretebilir. Yani 1 kW x 6 saat x 365 gün = 2190 kW enerji üretimi. Eğer bir kayıp ile karşılaşılırsa ortama üretim 2000 kW olacaktır. Güneş enerji paneli
Güneş Enerji Paneli Kurulumu
Panel kurulumunu yapmak için;
Güneş paneli,
akü,
şarj kontrol cihazı,
inverter,
MC4 konnektör ve
solar kablo.
Güneş Paneli Neleri Çalıştırır (10 KW)
Büyük Buzdolabı (24 saat)
Dizüstü Bilgisayar ( 6 saat)
Çamaşır Makinesi (3 günde 1 kere)
Led Televizyon ( 6 saat)
10 adet tasarruflu (10 w) (günde 6-8 saat)
Uydu alıcısı, modem (24 saat)
Ufak El Aletleri (Matkap, Spiral vs.)
Cep telefonu şarjı (24 saat)
Ufak Mutfak Gereçleri (Katel, Blander vs.)
Su hidroforu (ihtiyaç oldukça sürekli) (max 0,75 kw) Güneş enerji paneli
Bir Ev İçin Kaç Kw Gerekli?
3,5 kW bir sistemin tüm ihtiyacı için 14 panel gerekmektedir. 10 kw bir sistem için ise 40 panel gerekecektir. Bu hesaplamada ihtiyaç duyulan gücün tamamının panellerden karşılandığı varsayılmıştır. Her geçen gün panel kurulumu oranı artmaktadır. Ancak maliyetlerin düşmesi bu hızı artıracaktır. Öte yandan Meclis’te alınan kararlar maliyetleri düşürmese de enerji üretim kapasitesini artırmaktadır.
Güzel bir yazı olmuş elinize sağlık. benzer bir yazıyı gunespanelihesapla.com da okumuştum. Devamını bekliyorum