Kalabalığın Arasından Sıyrılmanızı Sağlayacak 10 İş Becerisi

Artık 2020’yi geride bırakabileceğimize göre (nihayet!), odağımızı geleceğe kaydırmanın zamanı geldi. Kariyerinizin 2021’de başarılı olması için, günümüzün iş yerlerinde en çok talep gören iş becerilerini geliştirmeniz gerekecek. Peki kalabalığın arasından sıyrılmak için neye ihtiyacınız var? Mükemmel bir yol haritası, Dünya Ekonomik Forumu’nun 2020 İşlerin Geleceği Raporundan geliştirilen iş becerileri listesidir. Bu kapsamlı anket, işverenlerin bildirdiği en önemli becerilerin önümüzdeki beş yıl içinde öne çıkacağını belirledi. Anketin sonuçlarına göre, işte 2021’de ustalaşmanız gereken 10 iyi iş becerisi;

En Önemli 10 İş Becerisi

Analitik Düşünce ve Yenilik

Veriye dayalı bir dünyada yaşıyoruz, ancak onları yorumlayabilecek bir insan olmadığı sürece sayılar tek başına işe yaramaz. Sonuç olarak, analitik düşünme iş becerileri listesinin en başında yer almaktadır. Daha fazla işveren, karmaşık bilgileri parçalayıp yorumlayabilecek iş adayları arıyor.

Problem Çözme

İş yerlerinde zorluklar kaçınılmaz olarak ortaya çıkıyor ve işverenler bunları bağımsız olarak giderebileceğinizi ve çözebileceğinizi görmek ister.

Örneğin, bir iş görüşmesi sırasında bir işe alma müdürüne sorun çözmeye odaklı olduğunuzu anlamak için, ”bir sorun tespit ettiğiniz, bir çözüm geliştirdiğiniz ve sorunu başarıyla çözdüğünüz geçmiş bir işten bir örnek verebilir misiniz?” sorusunu yöneltir.

Eleştirel Düşünme ve Analiz

Problem çözücüler gibi, eleştirel düşünenler de bilgiyi değerlendirir ve bir sonuca varmak için nasıl yorumlayacaklarına karar verirler. Bu çalışanlar, şirketlerinin rekabette öne geçmesine veya iç süreçleri iyileştirmesine yardımcı olmak için yeni bir bakış açısı getiriyor ve sezgisel çözümler ile fikirler sunuyor.

Aktif Öğrenme ve Öğrenme Stratejileri

Bu, kendi başına bir beceri gibi görünmeyebilir, ancak yeni beceriler öğrenmeye istekli olmak, günümüzde iş arayanların sahip olabileceği en zorlayıcı özelliklerden biridir. İşverenler, aktif öğrenme yoluyla yeni beceriler edinme söz konusu olduğunda inisiyatif kullanan çalışanları işe almaya çalışırlar.

Liderlik ve Sosyal Etki

Hayatta, takipçiler ve liderler vardır. İş yerinde liderler, yönetim pozisyonunda olup olmadıklarına bakılmaksızın diğer çalışanları motive eden ve koçluk yapan kişilerdir.

Teknoloji Kullanımı, İzleme ve Kontrol

Teknoloji okuryazarlığı, abartılamayacak bir iş becerisidir. Teknoloji odaklı bir dünyada yaşıyoruz. Bu nedenle, yeni teknolojilere adapte olabilmeli ve bu yeni araçları hızlı ve etkili bir şekilde nasıl kullanacağınızı öğrenmelisiniz.

Yaratıcılık, Özgünlük ve İnisiyatif

Kutunun dışında düşünebilmek ve masaya yeni fikirler getirebilmek sadece yaratıcı işler için değil, diğer tüm meslekler için de anahtardır.

Yaratıcı bir zihniyete sahip olduğunuzu göstermenin en iyi yolu, geçmişte bir görevin üstesinden geldiğiniz yenilikçi bir yoldan bahsetmektir. Belki departmanınız için üretim sürecini kolaylaştırdınız veya şirketin işletme maliyetlerini azaltmanın bir yolunu buldunuz – bu tür yaratıcı başarılar, bir işe alım müdürünün kulağına hoş gelecektir.

Hizmet Yönelimi

Hizmet odaklı profesyoneller, en yüksek kalitede müşteri hizmeti sunarken, müşterilerin, müşterilerin veya iş arkadaşlarının ihtiyaçları gibi diğer insanların ihtiyaçlarını tahmin edebilir ve karşılayabilir.

Stres Toleransı ve Esneklik

Deneme ve yanılma her sektörde tekrar eden bir süreçtir — yenilik, denemeye bağlıdır. Ama hepimiz bir noktada hedefi özlüyoruz. Baskı altında iyi performans gösterebilmek (“stres toleransı”) ve kötü durumdan en iyi şekilde yararlanabilmek (“esnek”) da çok önemlidir.

Duygusal Zeka

Duygusal zeka – aksi takdirde duygusal bölüm veya EQ olarak bilinir – duygularınızı yönetme ve kontrol etme yeteneğidir, aynı zamanda diğer insanların ne hissettiğini anlayabilir ve olayları sizin bakış açınızdan görmelerini gösterebilir.

Kendinizi kariyer anlamında geliştirmek istiyorsanız kariyer kategorisindeki diğer yazılara da göz atabilirsiniz.

Bu Yazıya Yorumunuz Ne?
  • 0
    harika_
    Harika!
  • 0
    g_zel_erik
    Güzel İçerik
  • 0
    d_nd_r_c_
    Düşündürücü

] }

Yorum Yap