1. Ana Sayfa
  2. Elektrik Elektronik Mühendisliği

Türbülatör Nedir? Ne İşe Yarar? Nerelerde Kullanılır?

Türbülatör Nedir? Ne İşe Yarar? Nerelerde Kullanılır?
Türbülatör Nedir

Türbülatör Nedir?

Brülör sistemlerinin birçok parçası bulunur. Bu tür parçaların başında pompa, türbülatör gibi parçaların yanı sıra ateşleme tertibatı ya da brülör memesi gibi parçalar da bulunur. Bu tür nitelikli parçaların kullanımı sayesinde istenilen özellikle yanma olayının sağlanması mümkündür. Yanma olayının sağlanması için parçaların daha kaliteli ve profesyonel olması gerekir.

Türbülanslı sıvı yakıt akışı gereken yerlerde kullanılan Türbülatör sayesinde aynı zamanda yakıtın nitelikli olarak akışkanlığının arttırılması mümkündür. Sıvıların akışkanlığı için gereken türbülansın elde edilmesi amacı ile tercih edilir. Günümüzde bu ürünün kullanımı sanayi gibi kullanım alanlarının yanı sıra uçak sanayi alanında da tercih edilmektedir.

Türbülatör Özellikleri

Türbülatör duman gazlarının türbülansa sokulması ve bu yolla, bu tür gazlardan elde edilen ısı miktarının arttırılması amacı ile kullanılır. Aynı zamanda yüksek verimlilik gerektiren alanlarda tercih edilen bir üründür. Yanma gazlarının ısı enerjisi elde etmek amacı ile daha fazla temas yüzeyine sahip olması gerekmektedir. Bu tür nedenlerin sağlanabilmesi için de bu parçanın yani türbülatörün kullanımı ön plana çıkar.

Sisteme verilen enerjiden maksimum kazanç elde edebilmek amacı ile tercih edilen bu tür sistemlerin kullanımı sayesinde yüksek verimlilik oranlarına ulaşmak mümkün bir hale geliyor. Aynı zamanda enerjinin en verimli şekilde kullanılabilmesi ve maliyetlerin en aza indirilmesi amacı ile de tercih edilmektedir.

Türbülatör Nerelerde Kullanılır?

Türbülatör kullanım alanı bazlı bakıldığında oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Kullanım alanlarının en başında enerji verimliliği amacı ile konutlar gelmektedir. Aynı zamanda bu tür parçaların kullanımı aşamasında sıcak su kullanımının daha düşük maliyetler ile yerine getirilmesi mümkündür. Türbülatör ile sıcak su ihtiyacının karşılanması adına önemli verimlilik avantajı sağlar.

Baca gazı salınımı olan hemen hemen her yerde bu tür sistemlerin kullanımı mümkündür. Bu tür kullanım yerleri ve amaçlarının yanı sıra sanayi tipi uygulamalarda da yüksek maliyetlerin en aza indirilmesi amacı ile tercih edilir. Daha özet bir şekilde belirtmek gerekirse, maliyet gerektiren hemen hemen her yerde kullanılır.

Bu Yazıya Yorumunuz Ne?

Yazar Hakkında

Merhaba, ben Emre Can ÖNDEŞ. Muhendis Portalı sitesinin kurucusuyum. Fırat Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü mezunuyum Ekim 2020 tarihinde "Mühendis Portalı" girişimimin temellerini atarak, başlangıcı yaptım. Şuanda Manisa'da ikamet ediyorum ve "Otomasyon Uygulama Mühendisi" pozisyonunda çalışıyorum.

Yorum Yap