İş Hayatında İşinize Yarayacak 4 TEDx Konuşması
  1. Anasayfa
  2. Kariyer

İş Hayatında İşinize Yarayacak 4 TEDx Konuşması

İş hayatında öne çıkmak ve yükselmek ister misiniz? Kariyerinize başlarken veya devam ederken bu 4 TEDx konuşmasını kesinlikle izlemelisiniz.

İş hayatı, üniversite ve öğrencilik hayatından daha farklıdır. İş hayatına girerken kalabalığın arasından sıyrılmak için ne yapmalıyım ya da iş hayatına atılmışken kendimi daha nasıl geliştirebilirim diye soruyorsanız işte bu 4 TEDx konuşması tam sizin için.

1. Jason Shen – Looking For A Job? Highlight Your Ability, Not Your Experience (İş Mi Arıyorsun? Deneyimini Değil, Yeteneğini Vurgula)

‘Üniversitede okuduğu bölümle alakalı işte çalışan insanlar aslında çoğunluğu oluşturmaz, onlar bir istisnadır’ diyen TED konuşmacısı Jason Shen, kendisi de aslında biyoloji okumuştur fakat şuan bir teknoloji şirketinde ürün yöneticisidir. Altı dakikalık bu kısa ama etkili konuşmada Shen, iş başvurusunda ve iş görüşmesinde daha nasıl dikkat çekici olabileceğinize dair yeni fikirler veriyor. Aynı zamanda Shen, işverenlerinde artık alışılagelmiş bilgilere bakmak yerine  işe alımlarda neden yeteneklere odaklanmaları gerektiği hakkında da düşüncelerini paylaşıyor [1].

 

2. Tina Seeling – The Little Risks You Can Take To Increase Your Luck (Şansınızı Artırmak İçin Alabileceğiniz Küçük Riskler)

iş hayatı
i̇ş hayatında alınan küçük riskler şansı arttırır

Şans dediğimiz şey esen bir rüzgar gibidir. Bazen sakindir, bazen fırtına gibi eser, bazen de beklemediğimiz ters yönden eser. Peki bu şans rüzgarını nasıl yakalarız ? Bu konuşmada Stanford mühendislik okulu profesörü Tina Seelig, şansıları ve fırsatları fark edip onları yakalamamız için üç farklı yolu anlatıyor. Ve, konfor alanımızdan çıktığımızda da bizleri nelerin beklediğini vurguluyor. Bunları anlatırken de kendi başından geçen olayları bizlerle paylaşıyor [2].

 

3. Steven Johnson –  The Playful Wonderland Behind Great Inventions (Büyük Buluşların Ardındaki Eğlenceli Harikalar Diyarı)

Buluşların altında yatan sebeplerin hep ihtiyaçtan kaynakladığı söylenir. Aslında bu her zaman öyle değildir. Bu konuşmada, Steven Johnson bizlere, bilgisayar gibi döneme damgasını vuran teknolojilerin bir zorunluluktan veya ihtiyaçtan ziyade, nasıl keyiften ve zevkten ortaya çıktığını anlatıyor.  Aynı zamanda dünden bugüne farklı buluşların büyüleyici resimli anlatışına tanık olacaksınız. Görünüşe bakılırsa, insanlar geleceği en çok eğlendiği yerde inşaat ediyor [3].

 

4. Noeline Kirabo – 2 Question To Uncover Your Passion And Turn It Into A Career (Tutkunuzu Ortaya Çıkarmak ve Kariyere Çevirmek İçin 2 Soru)

iş hayatı
hayalden kariyere

Çoğumuz, ihtiyaçlarımızı karşılayacağımız hatta üzerine biraz da para biriktirebileceğimiz bir işimiz olduğunda mutlu olduğumuzu söyleriz. Peki hayallerinizin peşinden gitmek için bu işi bırakmaya ne dersiniz ? Sosyal girişimci Noeline Kirabo işte tam olarak da bunu yaptı. Birçok kişi hayallerini, tutkularını yaşamak için ya zengin olması ya da emekli olması gerektiği kanısında. Kirabo ise bu konuşmasında tutkularımızı kârlı işe nasıl dönüştürebileceğimizi anlatıyor [4] .

 

Profesyonel iş hayatı hakkında daha fazla bilgiyi web sitemizin Kariyer kategorisinde bulabilirsiniz.

 

Kaynak:

  1. Shen, J. Looking for a job? Highlight your ability, not your experience. From https://www.ted.com/talks/jason_shen_looking_for_a_job_highlight_your_ability_not_your_experience
  2. Seelig, T. The little risks you can take to increase your luck. From https://www.ted.com/talks/tina_seelig_the_little_risks_you_can_take_to_increase_your_luck
  3. Johnson, S., The playful wonderland behind great inventions. From https://www.ted.com/talks/steven_johnson_the_playful_wonderland_behind_great_inventions
  4. Kirabo, N. 2 questions to uncover your passion — and turn it into a career. From https://www.ted.com/talks/noeline_kirabo_2_questions_to_uncover_your_passion_and_turn_it_into_a_career

Yazı Kaynakları
Bu Yazıya Yorumunuz Ne?
  • 0
    harika_
    Harika!
  • 0
    g_zel_erik
    Güzel İçerik
  • 0
    d_nd_r_c_
    Düşündürücü

] }

Yorum Yap