Türkiye günlük kaç saatini internette geçiriyor?
  1. Anasayfa
  2. Haber

Türkiye günlük kaç saatini internette geçiriyor?

Türkiye günlük kaç saatini internette geçiriyor? Sorusunun cevabı bu alanda Türkiye’nin en yetkili kişisinden geldi. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye her geçen gün daha fazla internet ve bilgisayar başında zaman geçirmeye başladı. Bu ise birçok sağlık sorununa yol açarken teknolojik olarak da iyi sonuçlar doğurabiliyor. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’na önemli açıklamalarda bulundu

 

dr. ali taha koç
dr. ali taha koç

Türkiye Günlük Kaç Saati İnternette?

We Are Social raporu hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, “We Are Social, 2021 yılının ilk çeyreğinde yayınladığı küresel internet kullanımı raporunda bağlılığımızı ortaya koymakta. Ülkemizde internette geçirilen günlük süre 7 saat 57 dakika. Günlük uyku ihtiyacımızın 8 saat olduğu düşünülürse, günlük uyuduğumuz süre kadar internette vakit geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Dünyada İnternet Kullanım Oranı 7 Saat

Dr. Ali Taha Koç’un paylaştığı veriler dünya ortalamasının üzerinde. Dünyada ortalama ise 7 saat civarında. Bu durum Türkiye’nin 1 saat daha fazla ortalamanın üstünde internette vakit geçirdiğini gösteriyor.

“Pandemi Öncesine Dönmek İmkansız”

Pandemi öncesi ve pandemi sonrası dönemi kıyaslayan Koç, “Evde çocukların uzaktan eğitime katıldığı, birçok çalışanın uzaktan çalışmaya başladığı ve işletmelerin dijital iş modellerini benimsediği bir dönemi yaşıyoruz. Bu süreç bize gösterdik ki ekonomilerin ve toplumların Kovid-19 öncesi kalıplara dönmesi artık pek olası değil” ifadelerini kullandı.

Ulusal Yapay Zeka Stratejisi

Ulusal Yapay Zeka Stratejisi hakkında konuşan Koç, bu stratejinin 6 öncelik ile belirlendiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı, “Yapay zeka uzmanlarını yetiştirmek ve alanda istihdamı artırmak, araştırma, girişimcilik ve yenilikçiliği desteklemek, kaliteli veriye ve teknik alt yapıya erişim imkanlarını genişletmek, sosyo- ekonomik uyumu hızlandıracak düzenlemeler yapmak, uluslararası düzeyde iş birliklerini güçlendirmek ve yapısal ve işgücü dönüşümünü hızlandırmak olarak belirlendi. Bu stratejik öncelikler kapsamında 24 amaç ve 119 tedbir belirlenmiştir.”

Öte yandan pandemi ile birlikte günlük internet kullanımı neredeyse iki katına çıktı. 8 saatlik internette bulunma zamanının 2022 yılında daha da düşmesi beklense de aradaki farkın pandeminde öncesine gerilemesi beklenilmiyor.

Bu Yazıya Yorumunuz Ne?
  • 0
    harika_
    Harika!
  • 0
    g_zel_erik
    Güzel İçerik
  • 0
    d_nd_r_c_
    Düşündürücü

] }

Yorum Yap