Uçan taksiler gerçek oluyor!
  1. Anasayfa
  2. Haber

Uçan taksiler gerçek oluyor!

Uçan taksilerle ilgili Fransa’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Fransa Ulaştırma Bakanı, uçan taksilerle ilgili çalışma başlatıldığını ve yakın zamanda uçan taksilerin test edilmeye başlayacağını duyurdu. Bu gelişme ise tüm dünyada geniş yankı uyandırdı.

1900’lü yıllarda ilk kez çizilen ve birçok bilim kurgu filminde kullanılan uçan taksi gerçek oluyor. Tüm dünyanın merakla beklediği uçan taksilerle ilgili “Çok yakında” ibaresi kullanan Fransa Ulaştırma Bakanı önemli açıklamalarda bulundu.

ucan taksiler gercek oluyor2

Fransa Olimpiyatlarla İle İlgili İlk Sürprizini Açıkladı

Bakan bütün dünyanın merakla beklediği uçan taksilerin 2024 yılında Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak Olimpiyatlar’da kullanılacağını duyurdu.

Olimpiyatlar her ülke tarafından önemsenmiş ve ne zaman yapılırsa yapılsın ilklere sahne olmuştur. Bu gelenek Naziler zamanında bile değişmemiştir. Ancak tüm dünyanın merakla beklediği bir teknolojik gelişmenin Olimpiyatlar’da kullanılacak olması durumu daha da heyecanlı kıldı.

Hangi Teknolojinin Kullanılacağı Merak Ediliyor

Öte yandan bir kesim uçan taksilerin küçük helikopterleri andıracağını söylese de büyük bir kesim daha farklı bir teknoloji ile üretileceğini öngörüyor.

Geçtiğimiz gün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fransa Ulaştırma Bakanı, Fransa’nın Olimpiyatlar’da büyük bir müjde vereceğini açıkladı.

Dikey İniş Ve Dikey Kalkış

İsminin Olimpiyatlar’da açıklanması beklenen uçan taksilerle ilgili konuşan bakan, uçan taksilerin yatay ve dikey kalkış ve iniş yapacağını ve bu taksilerin elektrikle çalışacağını duyurdu. Daha önce birçok ülke uçan arabaların iniş ve kalkışını denemiş ancak hepsi uçak gibi kalkan ve inen otomobiller geliştirmişti.

Teknoloji Firmalarından Projeye Tam Destek

Öte yandan uçan taksi üretim ve testleri yakın zamanda Paris’e yakın teknoloji bölgelerinde başlayacak. Bakanın uçan taksi açıklamasına ise bir çok teknoloji firması destek verdi. Lilium NV, Volocopter GmbH, Airbus SE ve Vertical Aerospace Group Ltd gibi teknoloji şirketleri projeye tam destek verdiklerini belirtti.

Uçan taksiler ilk etapta iki roto arasında hizmet verecek. Belli bir sürenin ardından bu rotaların menzili genişletilecek. Ve olimpiyatlarda aktif olarak Paris’in her bölgesinde kullanılabilecek. Eğer proje hayata geçerse Fransa tüm dünyaya örnek olacak ve yeni bir dönemin kapısı aralanacak.

Bu Yazıya Yorumunuz Ne?
  • 0
    harika_
    Harika!
  • 0
    g_zel_erik
    Güzel İçerik
  • 0
    d_nd_r_c_
    Düşündürücü

] }

Yorum Yap